22/03/2018 - 14:04
Theerecept: Earl Grey Royal chocoladepudding!

Naast de chocolade eitjes maakt u het Paasfeest compleet met deze heerlijke Earl Grey Royal chocoladepudding! Hieronder een eenvoudig recept hoe deze te maken:

Ingrediënten:
100 gram (romige) melkchocolade
1 eetlepel ongezouten boter
3 eetlepels maïzena
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels Earl Grey Royal theeblaadjes
200 gram suiker
500ml. volle melk
180ml. slagroom
2 eetlepels poedersuiker
Stukjes gesuikerde sinaasappelschil
Snufje zeezout

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Aan de slag:
Hak de chocolade fijn en combineer deze met de boter in een hittebestendige schaal. Zeef daarna de maïzena samen met het cacaopoeder in een steelpan. Voeg de melk toe en roer met een garde anderhalve lepel van de theeblaadjes en de 200 gram suiker erdoor. Breng dit mengsel aan de kook en blijf roeren met de garde tot het indikt; dat duurt ongeveer twee minuten. Giet het mengsel door een zeef over de chocolade en de boter en laat het ongeveer een halve minuut zo staan. (De chocolade en boter krijgen zo de kans al goed te smelten). Roer het mengsel vervolgens met de garde tot het een gladde emulsie wordt. Schep het mengsel vervolgens in zes serveerglazen of 1-kops ramequins (of soufflé-bakjes), pak ze vervolgens in met keukenfolie (goed aandrukken) en laat de puddingen vervolgens afkoelen. Daarna ten minste één uur in de koelkast zodat ze opstijven.

In de tussentijd: vermaal de overige halve eetlepel met Earl Grey Royal theeblaadjes in een vijzel. Klop vervolgens de slagroom samen met de poedersuiker en voeg tegen het einde de vermalen Earl Grey Royal toe. Doe op elke pudding een lekker grote lepel met de slagroom en garneer met enkele stukjes gehakte chocolade, gesuikerde sinaasappelschil en een paar korrels zeezout.

Zeg nou zelf: lekkerder kan toch niet??  ;-)

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter