J.E. Oolong Milky (Jin Xuan) (blikje)

€30,85
Aantal
Omschrijving

Als een thee zo uniek is als deze, dan spreken we niet meer van een thee, maar van een elixer. Oolong thee bevindt zich door haar bewerkingen in een fase tussen groene thee en zwarte thee. Oolong is half-geoxideerd (of half-gefermenteerd) theeblad. Vaak ontwikkeld een oolong thee daarmee specifieke smaaktonen, die door een groep theedrinkers bijzonder wordt gewaardeerd.

J.E. Oolong Milky (ofwel in haar Chinese naam: Jin Xuan) is een half-geoxideerde oolong thee (oxidatie ergens tussen 15 en 25%), met unieke smaaktonen. Naast het bloemige en delicate-grazige van een klassieke oolong thee staat Milk Oolong bekend om haar toetsen van vanille, het romige van melk en honing. Let wel: deze thee is ongeparfumeerd (!) Uniek in z’n soort en daarmee veel gezocht.

Veel Milk Oolong’s worden (helaas) in verschillende vormen bewerkt met melk. (Stoombad, gebaad, besprenkeld). Dit zal er altijd toe leiden dat de natuurlijke smaaktonen van het theeblad sterk worden gemaskeert en de thee als ‘te romig’ of ‘te boterachtig’ zal worden ervaren.

Onze ‘J.E. Milky Oolong’ heeft niet voor niets de voorletters van ‘Jardin Excellence.’ Geen melk is aan de pas gekomen om deze unieke oolong thee haar smaak te laten ontwikkelen. Daarom wordt zij ook niet voor niets ‘elixer of heaven’ genoemd. (Deze hoge kwaliteit oolong thee kan tot wel vijf keer achter elkaar worden opgegoten).

Ingrediënten:    
Groene ongeparfumeerde oolong thee uit Fujian (China), half-geoxideerd, 15-25%. 

 3-6 minuten      75°-80°C (167°-176°F)