Pu Erh 'Terre de Chine'

€9,75
Aantal
Omschrijving

In het weekend trek ik vaak de dorpen in, wandelend door de weilanden of bossen, ik pluk paddestoelen. De harmonie met de natuur, de geur van het buitenleven, de bosaarde… eigenlijk vormt deze thee een samenvatting van dat alles.

Pu Erh is een zwarte thee uit de regio Yunnan (China), welke door een bijzonder fermentatieproces (met bacteriën en gisten) haar typische aardse smaaktonen krijgt. Pu Erh werd oorspronkelijk voor eenvoudig transport in vormen geperst tot theeblokken (‘bricks,’ genaamd); tegenwoordig wordt Pu Erh ook als losse thee verkocht. In tegenstelling tot de meeste groene en zwarte thee wordt Pu Erh thee door de jaren heen smakelijker en beter door de ouderdom. (Deze thee “rijpt”). Kwalitatief hoogwaardige thee als deze kan vaker met water worden opgegoten.

Er worden veel bijzondere voordelen aan Pu Erh-thee toegeschreven. De hoge mate van minerale stoffen hebben een positieve uitwerking aan de spijsvertering, zuivering van het bloed en kan de thee bijdragen tot vetverbranding en verlaging van het cholesterol.

Ingredienten:    
Ongeparfumeerde zwarte thee uit Yunnan (China).

 5-6 minuten      90°C (194°F)