Het productiehuis en atelier van Maison THEODOR is gevestigd in Bonnières sur Seine op ongeveer 60 kilometer ten westen van Parijs. Beide zijn gevestigd in prachtige en goed-geconserveerde industriële panden uit 1934 van SINGER (producent van naaimachines). Tussen de rivier de Seine en de spoorbaan die Parijs met Le Havre verbindt is THEODOR gevestigd in ongeveer 5000 m2 van deze industriële plek.

Maison THEODOR ontvangt jaarlijks ongeveer 100 ton thee en kruiden (in al z’n vormen) van over de hele wereld (China, Japan, Sri Lanka, Korea, Africa en zelfs uit Brazilië en Argentinië). De thee wordt verpakt in het productiehuis of gebruikt als basis voor de eigen creaties. Het merendeel van deze zendingen wordt gebruikt voor de groot-verpakkingen aan wederverkopers (zoals Four Leaves). Daarnaast produceert THEODOR jaarlijks tussen 200.000 en 250.000 blikjes, die stuk voor stuk met de hand een gekleurd lint krijgen. Ook worden ongeveer 5 miljoen voorverpakte theezakjes (‘Sachets Precieux’) geproduceerd.

Ondanks deze hoge aantallen wordt het merendeel van de productie nog steeds volledig met de hand gedaan. Het productiehuis bestaat uit meerdere, kleinere werkplaatsen, vrij van grote productielijnen of lopende banden. Met opzet is gekozen voor de expertise en waarde van handwerk, zoals vroeger het geval was.