Theeglas S'016 (500 ml.)

€23,95
Omschrijving

Een prachtige grote glazen theemok, gemaakt van sterk borosilicaatglas en uitgevoerd in een strak Deens design. Het glas is voorzien van het voor Samadoyo kenmerkende roestvrijstalen deksel. Ook het theefilter is gemaakt van borosilicaatglas. Met behulp van waterdruk worden negen ultradunne sneden in het filter gemaakt zodat de aroma’s eenvoudig hun weg kunnen vinden in het glas. Het filter kan na het trekken van de thee in het roestvrijstalen deksel worden gezet. Het deksel is hiermee dus ook een theetip. Het theeglas is ongeveer 12 cm. hoog.

Samadoyo
Losse thee zetten is niet moeilijk in de theeglazen van Samadoyo. De theeblaadjes krijgen alle ruimte om hun aroma’s af te kunnen geven aan het hete water. Samadoyo maakt hoogwaardige producten van boroscilicaatglas. Traditioneel Chinees vakmanschap wordt gecombineerd met hedendaags Deens en Japans design.

Eigenschappen borosilicaatglas
Borosilicaatglas wordt ook wel “hard glas” genoemd. Dit wil niet zeggen dat het glas niet kan breken (dat kan zeker wel). Toch is het veel sterker dan regulier glas en beter bestand tegen chemische aantasting. Borosilicaatglas gaat veel beter om met hitte (kokend theewater is geen probleem) of vrieskou, ook al lijkt het glas dunner en lichter te zijn. Daarmee wordt borosilicaatglas ook wel “glas met een langere levensduur” genoemd. Ideaal voor gebruik in de keuken, op kantoor of in een cateringservice. Zowel glas als filter en deksel kunnen eenvoudig worden schoongemaakt in de vaatwasser.