Theepot S'051 (900 ml.)

€34,95
Omschrijving

Strak vormgegeven theepot van borosilicaatglas van Samadoyo, voorzien van passend roestvrijstalen theefilter en deksel. In het filter hebben de theeblaadjes (of kruiden) voldoende ruimte om vrij te bewegen en zodoende hun aroma’s optimaal af te geven aan het hete water. Boroscilicaatglas is krasvast en bestand tegen extreme koude en hitte. Met deze moderne theepot zet u op stijlvolle manier een heerlijke thee. (De pot is ongeveer 8 cm. hoog).

Samadoyo
Losse thee zetten is niet moeilijk in de theepotten van Samadoyo. De theeblaadjes krijgen alle ruimte om hun aroma’s af te kunnen geven aan het hete water. Samadoyo maakt hoogwaardige producten van boroscilicaatglas. Traditioneel Chinees vakmanschap wordt gecombineerd met hedendaags Deens en Japans design.

Eigenschappen borosilicaatglas
Borosilicaatglas wordt ook wel “hard glas” genoemd. Dit wil niet zeggen dat het glas niet kan breken (dat kan zeker wel). Toch is het veel sterker dan regulier glas en beter bestand tegen chemische aantasting. Borosilicaatglas gaat veel beter om met hitte (kokend theewater is geen probleem) of vrieskou, ook al lijkt het glas dunner en lichter te zijn. Daarmee wordt borosilicaatglas ook wel “glas met een langere levensduur” genoemd. Ideaal voor gebruik in de keuken, op kantoor of in een cateringservice. Zowel de theepot als filter en deksel kunnen eenvoudig worden schoongemaakt in de vaatwasser.