Theepot S'052 (900 ml.)

€34,95
Omschrijving

Geïnspireerd op de vorm van de klassieke (Engelse) theepot heeft Samadoyo met deze pot een echte klassieker ontworpen. Deze elegante theepot heeft een sierlijke schenkhals en heeft een ruime roestvrij stalen theezeef waarin de theeblaadjes of kruiden vrij kunnen bewegen en via de vele kleine gaatjes kunnen de aroma’s zich eenvoudig door de hele pot verspreiden. Het borosilicaat glas is krasvast en bestand tegen extreme kou en hitte. (De pot is ongeveer 8 cm. hoog).

Samadoyo
Losse thee zetten is niet moeilijk in de theepotten van Samadoyo. De theeblaadjes krijgen alle ruimte om hun aroma’s af te kunnen geven aan het hete water. Samadoyo maakt hoogwaardige producten van boroscilicaatglas. Traditioneel Chinees vakmanschap wordt gecombineerd met hedendaags Deens en Japans design.

Eigenschappen borosilicaatglas
Borosilicaatglas wordt ook wel “hard glas” genoemd. Dit wil niet zeggen dat het glas niet kan breken (dat kan zeker wel). Toch is het veel sterker dan regulier glas en beter bestand tegen chemische aantasting. Borosilicaatglas gaat veel beter om met hitte (kokend theewater is geen probleem) of vrieskou, ook al lijkt het glas dunner en lichter te zijn. Daarmee wordt borosilicaatglas ook wel “glas met een langere levensduur” genoemd. Ideaal voor gebruik in de keuken, op kantoor of in een cateringservice. Zowel de theepot als filter en deksel kunnen eenvoudig worden schoongemaakt in de vaatwasser.