Assam F.B.O.P. "Manjushri"

€5,95
Aantal
Omschrijving

Zwarte Assam thee uit India onderscheidt zich van andere theesoorten door zijn intensiteit en donkere geur. Assam thee heeft een robuuster karakter dan vele andere theesoorten, omdat deze van origine afstamt van een wilde theeplant variant uit de binnenlanden van India. Assam thee wordt daardoor vaak in de ochtend als een ontbijtthee gedronken. Rijk in tannine, robuust en gevuld met karakter.

In een zoektocht naar een uitzonderlijke ontbijtthee vond ik goud in de vorm van deze prachtige, sterke en orthodox geproduceerde Assam-thee uit de West-Bengalen. De kleine, zwarte theeblaadjes – uit het tweede pluk -seizoen – hebben een overvloed aan gouden puntjes in het blad dat zorgt voor een krachtige infusie in de kop en de heerlijke moutige smaaktonen waar Assam-theeën bekend om staan.

Assam F.B.O.P. ‘Manjushri’ biedt een heldere, amberkleurige infusie met een volle smaak, zoete karameltonen en een zacht mondgevoel, waardoor het een perfecte ochtendthee is. Deze specifieke variant wordt gedurende de zomermaanden geplukt en verwerkt. De F.B.O.P. -kwaliteit (Flowery Broken Orange Pekoe) maakt dat het losse blad in korte tijd de meest smakelijke theesmaken vrijgeeft. Voor de liefhebber: een wolkje melk past prima in deze thee :-)

Ingrediënten:
Pure (sterke) zwarte thee uit India.

4-5 minuten      85°C (185°F)