Assam T.G.F.O.P. "Thowra"

€7,95
Aantal
Omschrijving

"Een robuust karakter met een fijnzinnige ziel." Op die manier laat deze bijzondere Assam-thee uit India zich nog het beste omschrijven. Gevestigd in de zgn. Moran Circle van het Sivasagar-district in de Assam-regio in India, worden de beroemde Thowra-tuinen door kenners bijzonder gerespecteerd. De Assam-theeën die deze plantage produceert worden – door zowel de kwaliteit van de struiken als het karakteristieke terroir – beschouwd als de beste die verkrijgbaar zijn.

Zoals alle Assam-theeën stammen de theeplanten af van een wilde variant van de theeplant (Camellia Sinensis Assamica). De plant is robuuster dan de reguliere Sinensis-variant en dit is terug te vinden in de smaak. Deze Assam-thee van Thowra komen uit een ‘second flush’ (zomerpluk) en heeft een rijke, robuuste moutige smaak, met een kenmerkende kruidige rand. De stugge theebladeren uit deze productie hebben een overvloed aan gouden puntjes (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe), wat mede zorgt voor een koperkleurige infusie en volle smaak.

Assam-theeën – waarvan de meeste op of nabij zeeniveau worden geteeld – staan bekend om hun rijke body, levendigheid and moutige smaken, evenals een sterke en heldere kleur. Assam T.G.F.O.P. “Thowra” is hierin geen uitzondering. Deze thee heeft alle nuances die men mag verwachten van een Assam van topkwaliteit: een stevig, vol aroma met smaaktonen van karamel, cacao, gevolgd door hinten van moutige, zoete rozijnen, dadels en steenfruit. Assam Thowra is uniek en we zijn er trots op deze in onze selectie te kunnen aanbieden.

Ingrediënten:
Pure robuuste zwarte thee uit India

4-5 minuten      85°C (185°F)