Black Masala Chai

€8,45
Aantal
Omschrijving

De geschiedenis van klassieke masala chai thee gaat al vele eeuwen terug en is nauw verbonden met de cultuur en het dagelijks leven van India. De productie van thee werd in India geïntroduceerd door de Britse Oost-Indische Compagnie in de 19e eeuw, maar de traditie van het mengen van specerijen en kruiden met theebladeren bestond al eeuwen daarvoor.

Het idee om specerijen aan thee toe te voegen ontwikkelde zich in de regio Gujarat in India, waar mensen begonnen met het maken van 'masala chai' als een verwarmende drank die gunstig was voor de spijsvertering. Het mengen van thee met kruiden en melk werd al snel populair in heel India.

Met het opzetten van theeplantages in India in de 19e en 20e eeuw won ook masala chai aan populariteit en werd het een essentieel onderdeel van de Indiaase cultuur. Het werd op allerlei momenten van de dag gedronken: als drankje om de dag te beginnen, bij ontmoetingen met gasten of als een verwarmende drank gedurende de koudere maanden.

Het voelt heerlijk om even een moment weg te dromen en te ontsnappen aan de realiteit. ‘Black Masala Chai’ is een ideale masala chai thee, naar authentiek Indisch recept. De kruiden en specerijen brengen me terug naar de Indische markten van Mumbai en Bangalore, met de pittig-zoete geuren van chai specerijen en gember die de lucht bedwelmen. Voeg een wolkje melk toe om de thee nog ietsje romiger te maken. (Volgens de Indische tradities mag deze thee ook worden bereid met melk als basis (in plaats van water).

Ingrediënten:
Zwarte Assam thee (India), stukjes gember, gesneden laurierblad, stukjes kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en zwarte peper.

4-5 minuten     90°C (194°F)