Darjeeling F.T.G.F.O.P.1. "Margaret's Hope"

€8,45
Aantal
Omschrijving

Darjeeling thee wordt door velen gezien als de ultieme ‘afternoon tea:’ zwarte thee, maar met lichtere smaaktonen dan bijv. sterke Assam of Ceylon-soorten. Door de situering van de plantages – hoog boven het zeeniveau, aan de rand van het Himalaya-gebergte – ontwikkelen de theeblaadjes lichtere en frissere smaaktonen.

Deze ‘second flush’ Darjeeling, afkomstig van de prestigieuze plantage ‘Margaret’s Hope’ (West-Bengalen, India) geeft een heerlijke amberkleurige infusie met verfijnde bloemige en fruitige smaaktonen en het kenmerkende muskaat-karakter waar premium Darjeeling theeën bekend om zijn. Het verfijnde blad (F.T.G.F.O.P.1., ofwel: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe, eerste klasse) is middelmatig sterk, mild fruitig met een bloemige complexiteit.

Tegenwoordig wordt er veel meer thee als ‘Darjeeling’ op de markt gebracht dan er daadwerkelijk wordt geproduceerd in de betreffende streek. Daarom heeft de ‘Tea Board of India’ er een keurmerk voor ontwikkeld. Het leidt geen twijfel dat onze (echte!) Darjeeling thee daaraan voldoet.

De Margaret’s Hope Tea Estate is één van de meest bekende plantages in de Darjeeling-regio en staat bekend om voortreffelijke theeën. De tuin werd als één van de eerste Darjeeling plantages gesticht rond 1830 en heette toen ‘Bara Ringtong,’ maar werd pas commercieel levensvatbaar vanaf de jaren 1870. Vanaf 1920 veranderde de naam naar ‘Margaret’s Hope.’ Het verhaal gaat dat de dochter van de toenmalige plantagehouder (de Brit Albert Cruickshank) de theetuin bezocht en verliefd werd op de adembenemende natuurlijke schoonheid en beloofde terug te keren. Nadat Margaret stief aan boord van het schip dat haar terugvoerde naar Engelend, hernoemde haar diepbedroefde vader de tuin ter ere van haar naar ‘Margaret’s Hope.’

Ingrediënten:
Lichtere zwarte thee uit Darjeeling (India).

3-4 minuten     80°C (176°F)