First Flush Darjeeling Blend

€7,95
Aantal
Omschrijving

Vanaf de eerste experimenten in de 1840s om thee te produceren in het Indiase district Darjeeling tot op de dag van vandaag, waar Darjeeling bekend staat als de ‘champagne onder de theeën:’ echte Darjeeling thee is een begrip. Door de hoger gelegen theeplantages – tegen het Himalaya-gebergte – staat deze thee bekend op z’n unieke smaakprofiel en wordt door kenners beschouwd als één van de meest verfijnde zwarte theeën ter wereld.

De woorden ‘first flush’ verwijzen naar de eerste pluk van het jaar in de Darjeeling-theetuinen. Meestal vindt deze pluk plaats in het vroege voorjaar, in de maanden maart en april. De eerste blaadjes van het lenteseizoen geven een ‘first flush darjeeling’ z’n kenmerkende smaken: door velen geproefd als ‘delicaat,’ met lichte bloemige en fruitige smaaktonen met een onmiskenbare muskadel ondertoon.

Een ‘first flush darjeeling’ wordt geclassificeerd als een zwarte thee, maar ziet er in z’n voorkomen – in zowel het blad als de gemaakte infusie – uit als een groene thee. De infusie is vaak lichtgeel, tot lichtgroen, in tegenstelling tot de diepere (donkerdere) kleuren van latere plukken Darjeeling. (Bijv. ‘second flush,’ gedurende de zomer). Door z’n lichte voorkomen wordt geadviseerd deze thee met een lagere watertemperatuur te bereiden en niet te lang te laten trekken. De hoogwaardige blaadjes van ‘first flush darjeeling’ kunnen vaak meerdere keren achter elkaar worden bereid, waarbij elke infusie subtiele veranderingen in smaak en aroma onthult.

First Flush Darjeeling-thee wordt vaak op prijs gesteld om zijn complexiteit en verfijning. Over het algemeen staat deze thee bekend om zijn exclusiviteit en uitstekende kwaliteit. Het is een favoriet onder thee-kenners en wordt vaak gedronken zonder melk of suiker om de subtiele smaken volledig tot hun recht te laten komen.

Ingrediënten:
Lichtere zwarte thee uit India.

3-4 minuten     80°C (176°F)