Impérial Jasmine Dragon Pearls

€7,00
Aantal
Omschrijving

Fris, delicaat en een gevoel van intense luxe; een klassieker onder de groene Chinese theeën. De groene theebladeren werden met de hand gerold in een parelvorm en op traditionele wijze geïnfuseerd met de parfums van jasmijnbloemen. Opvallend daarbij is de verfijnde en zoete jasmijnsmaak, in een perfecte balans met de groene lentebladeren waar deze thee z’n basis in heeft.

Het met de hand bewerken van de oogst tot aan het eindproduct zorgt voor de zachte smaak en het ronde mondgevoel van deze speciale thee, die perfect is als digestief na de maaltijd of als verfrissend middagdrankje.

Het bijzondere eigenschap van jasmijnparel is het rollen van de theeblaadjes tot kleine bolletjes. Dit gebeurt – in de meest traditionele bedrijven – nog steeds met de hand. Tijdens dit proces worden de blaadjes voorzichtig opgerold tot kleine parels, wat helpt om de smaak en het aroma van de thee beter te bewaren. De thee heeft nu nog niet de typerende jasmijnsmaak. Om de thee te aromatiseren worden jasmijnbloemen en gedurende de nacht toegevoegd aan de gedroogde parels, omdat de bloemen ’s nachts hun geur intensiveren. Gedurende deze tijd nemen de parels de geur van de jasmijnbloemen op. Dit proces wordt meerdere nachten herhaald om de gewenste jasmijnsmaak te bereiken.

Deze jasmijnparel kenmerkt zich door verfijning en delicate smaaktonen. Heeft u interesse in een iets sterkere, zoetere jasmijnthee? We verwijzen u dan graag naar ‘Green Jasmine,’ welke een basis heeft van pure groene Chinese thee (uit een orthodoxe productie), waar essentiële oliën uit jasmijnbloemen alsook hele jasmijnbloemen aan zijn toegevoegd.

Ingrediënten:
Groene thee uit Fujian (China), handgerold blad, geïnfuseerd met de parfums van jasmijnbloemen.

2-3 minuten     80°C (176°F)