Maghrebi Mint Tea

€5,95
Aantal
Omschrijving

Een smaak vol traditie! De klassieke muntthee is een populaire drank in Marokko en wordt vaak beschouwd als het symbool van gastvrijheid. De oorsprong van deze melange gaat terug tot de 18e eeuw toen thee in Marokko werd geïntroduceerd vanuit de handelsroutes uit Azië. Chinese gunpowder thee was één van de varianten die in Marokko terechtkwamen en werd al snel een favoriete keuze vanwege z’n unieke, sterkere smaak en uitstekende mogelijkheid om goed te mengen met muntblaadjes en suiker. Op deze manier werd Marokkaanse muntthee al snel een integraal onderdeel van de Marokkaanse cultuur en werd deze thee het meest populaire en traditionele drankje van het land.

Marokkaanse muntthee werd al snel aangepast aan de lokale smaakvoorkeuren. In tegenstelling tot traditionele Chinese thee, waarbij suiker vaak niet wordt gebruikt, voegden Marokkaanse theedrinkers suiker toe aan hun thee om het zoeter en rijker van smaak te maken. De zoete, muntachtige thee werd een onderscheidende Marokkaanse creatie.

Het bereiden van Marokkaanse muntthee op de meest traditionele wijze is een kunst op zich. Het proces omvat meerdere stappen, waarbij de thee herhaaldelijk wordt gegoten en weer in de theepot wordt gegoten om de smaak te verbeteren. Dit wordt gedaan om de smaken goed te mengen en de thee aangenaam en verfrissend te maken. De thee wordt meestal in speciale glazen geserveerd, vaak versierd met kleurrijke patronen.

Geniet van onze verfrissende Maghrebi munt thee, met de tradities van het Marokkaanse theegebruik. Deze heerlijke melange is een goede dorstlesser om zowel als warme of als koude infusie te gebruiken.

Ingrediënten:
Groene Chinese (gunpowder) thee, gesneden aarmunt bladeren.

 2-3 minuten      80°C (176°F)