Nahitana

€6,45
Aantal
Omschrijving

Nahitana zal zelfs de grootste tegenstander van zoete infusies nog doen bijdraaien: de fruitige zoetheid van Zuid-Afrikaanse rooibos met daarbovenop het zoet van echte vanille. Subtiel, maar in een perfecte balans met elkaar.

Deze bijzondere rooibos bevat échte bourbon-vanille, vanille van een hoge kwaliteit, afkomstig van het eiland Réunion (vroeger ‘Bourbon’ genaamd). Deze vanillesoort heeft de bijzondere eigenschap dat het de omliggende smaken (in dit geval die van rooibos) versterkt.

Vanille was reeds een goed bekende smaakstof in Meso-Amerika, in de tijd vóór Columbus en werd door de Spaanse conquistadores naar Europa gebracht. Vanaf begin 19e eeuw wordt vanille ook in de koloniale gebieden van Europa geteeld, maar de planten droegen geen vruchten. Uiteindelijk ontdekte men dat de oorzaak hiervan was dat een plaatselijk levende bijensoort in Zuid-Amerika de bloemen bestoven. Pas nadat in 1840 Edmond Albius – een zwarte slaaf op het eiland Réunion – ontdekte hoe de bloemen kunstmatig (met de hand) bestoven kunnen worden, on vanille ook buiten Mexico worden gewonnen. “Nahitana” is het woord voor “ontdekking” in de inheemse taal van Réunion (het ‘Malagsi’).

Ingrediënten:
Rooibos (Zuid-Afrika), stukjes echte vanille (Madagascar).

4-5 minuten     90°C (194°F)