O. Hojicha "Kyoto"

€7,50
Aantal
Omschrijving

Zwarte thee uit Japan, maar dan ook weer niet echte zwarte thee! Hojicha is eigenlijk groene thee waarvan de bladeren worden geroosterd, zodat deze een donker uiterlijk krijgen en een unieke eigen smaak. Het proces om groene thee te roosteren werd voor het eerst uitgevoerd in Kyoto (Japan), in 1920; hier komt de naam “hoji-cha” ook vandaan, wat in het Japans “geroosterde thee” betekent.

De smaak van deze thee is uniek te noemen: licht notig, hinten van karamel en een randje rook van het roosterproces. De smaak is vrij van de bitterheid die typisch is voor veel groene theesoorten, wat Hojicha een prima alternatief maakt voor zwarte thee. Vanwege het bijzondere productieproces is Hojicha een thee met een uitzonderlijk laag cafeïnegehalte, omdat dit tijdens het roostproces wordt verminderd. De kleur in de kop is prachtig diep karmozijnrood.

Hoewel het roosteren van theebladeren om Hojicha te maken oorspronkelijk bedoeld was om de smaak te verbeteren, resulteerde het proces ook in een aanzienlijke vermindering van cafeïne. Hoijicha is daarmee een prima theemomentje voor fijnproevers die op zoek zijn naar een kopje met minder stimulerende eigenschappen.

Ingrediënten: 
Geroosterde groene thee uit Japan.

2-3 minuten     80°C (176°F)