Phoenix Honey Orchid

€13,90
Aantal
Omschrijving

Zonder twijfel is Phoenix Honey Orchid één van de meest exclusieve en meest bijzondere theeën die Four Leaves aanbiedt. Met bloemige topnoten, een honingachtige natuurlijke zoetheid en een licht-rokerige afdronk is dit een premium losse thee, geliefd bij kenners voor z’n zachtheid en complexiteit waar op elk moment van de dag kan worden genoten.

Phoenix Honey Orchid is afkomstig uit één van de theeregio’s van China: Guangdong en wordt geoogst van enkele bomen, waarvan sommigen al ruim 700 jaar op mineraalrijke, rotsachtige hellingen groeien. In tegenstelling tot de bekende beelden van theeplantages groeien deze bomen individueel en bereiken ze hoogten van wel vijf meter. Onze Phoenix Honey Orchid is een oolong thee, welke wordt geproduceerd uit een eeuwenoude selectie van bijzondere theeplanten (Mount Wudong Song), welke hun wortels hebben in de Song-dynastie (960-1279 n.C.). In combinatie met het hete, rotsachtige terroir geeft deze oolong thee een goudoranje infusie met fluweelzachte karakters van orchidee, honing, gestoofde pruimen en hints van noten.

Phoenix Honey Orchid wordt in het vroege voorjaar geoogst, waarbij doorgaans één knop en twee tot drie bladeren worden geplukt. Het is een oolong thee die een relatief hoge mate van oxidatie ondergaat (ongeveer 40%); dit wordt veroorzaakt doordat de thee na het verflensen voorzichtig met de hand wordt gerold. De vaardigheid van de theemaker ligt in het weten wanneer de juiste mate van oxidatie is bereikt, waarna de thee in een houtskooloven wordt gebakken om het oxidatieproces te stoppen. Het resultaat is het gedroogde uiterlijk van Phoenix Honey Orchid met donkerbruine, gekrulde geroosterde bladeren en de heerlijk complexe smaken. Meesterlijk!

Ingrediënten:
Pure oolong thee uit Guangdong (China).

2-3 minuten      85°C (185°F)