Traditional Yunnan Pu Erh

€6,95
Aantal
Omschrijving

In het weekend trek ik vaak de dorpen in, wandelend door de weilanden of bossen, ik pluk paddestoelen. De harmonie met de natuur, de geur van het buitenleven, de bosaarde… eigenlijk vormt deze thee een samenvatting van dat alles.

Pu Erh is een aromatische zwarte thee uit de regio Yunnan (China), welke door een bijzonder fermentatieproces (met bacteriën en gisten) haar typische aardse smaaktonen krijgt. Pu Erh werd oorspronkelijk voor eenvoudig transport in vormen geperst tot theeblokken (‘bricks,’ genaamd); tegenwoordig wordt Pu Erh ook als losse thee verkocht. In tegenstelling tot de meeste groene en zwarte thee wordt Pu Erh thee door de jaren heen smakelijker en beter door de ouderdom. (Deze thee “rijpt”). Onze ‘Traditional Yunnan Pu Erh’ heeft een rijping van ongeveer vijf tot zeven jaar, wat de thee bijzonder milde aardse karakters geeft en daarmee een ideaal punt is om kennis te maken met dit bijzondere karakter.

Er worden veel bijzondere voordelen aan Pu Erh-thee toegeschreven. De hoge mate van minerale stoffen kunnen een positieve uitwerking hebben op spijsvertering en metabolisme, kunnen bijdragen aan het zuiveren van bloed en het verlagen van cholesterol.

Ingredienten:
Pure zwarte thee uit Yunnan (China).

3-5 minuten      85°C (185°F)