British Breakfast

€5,95
Aantal
Omschrijving

Waarschijnlijk de meest klassieke melange in zwarte thee, gebaseerd op zwarte theesoorten uit de oude Britse kolonie: India. De samenstelling varieert nog wel eens van theehuis tot theehuis. Maison THEODOR creëerde het perfecte samenspel tussen twee theesoorten uit India. Het robuuste en krachtige van Assam thee, gecombineerd met een hint van het fruitige uit een pure Darjeeling. De perfecte en meest bekende melange om in de ochtend bij het ontbijt te drinken. (Al zijn er ook zoveel mensen die dit de hele dag door drinken). Op de Britse manier is het geen schande hier een wolkje melk aan toe te voegen. 

Een kort stukje geschiedenis: het origine-verhaal van deze melange zullen we wel nooit meer weten te achterhalen. Het varieert nogal. Het drinken van een blend van zwarte thee heeft inderdaad al een lange, Britse traditie. De ‘English Breakfast’ thee duikt het eerst op in de beschrijving van een melange in 1843… in New York City in de boeken van theehandelaar Richard Davies. Davies – een Engelse immigrant – creëerde een melange van diverse zwarte theeën (Congou keemun, Ceylon O.P en Pouchong), die hij voor 50 cent per pond verkocht. Het succes daarvan leidde tot imitaties, wat ertoe leidde dat de naam ‘English Breakfast’ zich sneller kon verspreiden.

In een ander verhaal wordt de origine van de melange teruggebracht naar Schotland, 1892, waar het in eerste instantie simpelweg ‘Breakfast Tea’ werd genoemd en wat uiteindelijk tot een succes werd gemaakt door Queen Victoria.

Ingrediënten:    
Melange van ongeparfumeerde zwarte thee uit India (Darjeeling en Assam). 

 4-6 minuten      85°C (185°F)