26/02/2018 - 21:34
Thee-recept: Jägertee!

Loop momenteel naar buiten en de gure wind slaat om het lijf. Een kopje thee is heerlijk, maar mag in deze dagen wel een stootje extra hebben. In het Zuid-Duitse Beieren bedacht men daarom “Jägertee,” dat vrij vertaald in het Nederlands “jagersthee” betekent.

Jägertee is een alcoholisch drankje waarbij er een mix wordt gemaakt van rum, thee, rode wijn, fruitbrandewijn, sinaasappelsap en verschillende soorten specerijen. De lekkerste manier om te drinken is als het warm wordt geserveerd. Het recept lijkt daarom ook wel hier en daar op de overbekende “glühwein,” die vooral populair is in de skigebieden. Elke regio in Beieren, het Noorden van Oostenrijk en het Zuiden van Tsjechië kent z’n eigen nuances van het drankje.Een gemakkelijk recept om zelf thuis mee aan de slag te gaan:

Gebruik voor een Jägertee altijd een wat sterkere, zwarte thee als basis. Naar smaak bijvoorbeeld Assam of Ceylon-thee. Bereid deze thee met ongeveer 400ml. water en laat deze ongeveer 4 tot 5 minuten trekken. Verhit in een separaat pannetje 30ml. rode wijn, 30ml. rum, het sap van een verse sinaasappel, twee kruidnagels en twee kaneelstokjes. Meng dit goed door elkaar en verhit op een laag vuur langzaam tot het tegen de kook aan komt. Meng tenslotte de thee met het alcoholmengsel en laat de specerijen – naar smaak – nog iets langer trekken in de Jägertee. Heerlijk voor op de koude dagen!

Uit het recept: klik op de links om direct naar Assam-thee of Ceylon-thee te gaan. 

(Experimenteren? Probeer het eens met toegevoegde peperkorrel, steranijs of venkel. Stuk voor stuk karakteristieke specerijen die de Jägertee weer een heel andere smaak geven!)

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter