26/06/2017 - 15:41
Theezakjes: goed of slecht?

Steeds meer mensen ontdekken dat losse thee lekkerder en gezonder is dan de thee die in de bekende theezakjes uit de supermarkt worden aangeboden. Betekent dit echter dat alle theezakjes een slechte kwaliteit thee bevatten? Het antwoord daarop is een simpelweg 'nee.' 

Uitvinding
Het ons bekende theezakje wordt inmiddels al ruim 100 jaar gebruikt. In 1908 werd het uitgevonden door de New Yorkse theehandelaar Thomas Sullivan. Hij zocht een manier om zijn thee gemakkelijker te kunnen promoten en schepte lepeltjes met theeblaadjes in zijden zakjes, die hij met de hand dichtnaaide. Op deze manier kon hij gemakkelijk samples aan zijn klanten geven, die het zakje meteen in een theepot konden gebruiken. De zakjes waren zodanig groot dat de blaadjes voldoende ruimte hadden om hun smaak af te geven.Zonder het te weten veroorzaakte Sullivan een revolutie in theedrinken. Het grote voordeel van de zakjes was dat de thee gemakkelijk weer uit het water kon worden gehaald. Helaas kregen theezakjes door de jaren heen een slechte reputatie vanwege de inferieure kwaliteit die erin wordt verpakt.

Het zal geen verrassing zijn dat we zelf het liefst losse thee drinken. Het volle blad geeft immers meer smaak af, er zijn smaaktonen in te herkennen en het losse blad bevat meer antioxidanten en mineralen, welke gezond zijn voor het lichaam. Knip een gemiddeld theezakje uit de supermarkt open en ontdek het verschil. Het stof in de zakjes wordt gezien als de slechtste gradatie thee. Vaak betreft het ook melanges van tientallen soorten en kunstmatig toegevoegde smaken om ervoor te zorgen dat de eenheidssmaak jarenlang dezelfde blijft. Een natuurproduct kan van tijd tot tijd enigszins anders zijn. Meestal komt dat door seizoensinvloeden waarbij er meer warmte, of meer kou, meer droogte of meer regen is geweest.

Drinkt u thee van een theezakje controleer dan of het zakje niet gebleekt is met chemicaliën. Dit kan de smaak van de thee aantasten. Het materiaal van de theezakjes van Maison THEODOR is non-toxisch en wordt niet behandeld. Deze zakjes bevatten dezelfde kwaliteit losse thee, zoals deze elders op de site te vinden zijn.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter